laupäev, 4. november 2023

Connemara Original

Kahjuks hiilis vahepeal ligi külmetus ja sellele otsa veel häälepaelte ülekoormamine loenguid pidades ning tulemuseks oligi äge kõripõletik, mis sundis mind eemale töölt, trennist ja ka viskide maitsmisest. Tasapisi on siiski tervis naasmas. Võib isegi täheldada, et ülemistele hingamisteedele rakendatud erinevate protseduuride tulemusel on haistmis-maistmis meeled teravdunud. Seega saab tasapisi uuesti naasta ka viskide maitsmise juurde. Kõigepealt eelmisel kuul alustatud, kuid lõpetamata jäänud Iiri linnaseviski Connemara ning seejärel väikese kõrvalpõike kaudu viskilikööride juurde, tulevad selle kuu keskel Ameerika linnaseviskid (Balcones, Westland, Westward) ja kuu teises pooles saab naasta Šoti ühelinnaseviskide juurde – Glenmorangie, Caol Ila, Kilkerran.

Connemara on sarnaselt Tyrconnell viskile pärit Cooley viskivabrikust. Siinkohal tuleb veel märkida, et Cooley nimelist Iiri viskit ennast polegi olemas; selle asemel on hulk viskibrände. Lisaks Tyrconnell ja Connemara viskidele, villitakse veel Greenore, Kilbeggan, Locke’s, Inishowen, Michael Collins ja Millars. Connemara puhul on tegemist vähem või rohkem turvastatud linnaseviskiga. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Connemara Original Peated, 40,0%

Aroom: kerge suitsususega magus linnasus, veidi õunu ja tsitruseid, värske rohu ja kummi põlemise suitsusus. Klaasis seista lastes mõningane vanilline kreemisus ja selge iiris.

Maitse: suutundelt esmalt kergelt mesine magusus, pehme ja ümar. Seejuures siiski selline liistunud. Veidi kummisust, tuhane suitsusus, keedetud juurviljad (kaalikas ja kapsas) ja rohune mõrkjas noot.

Lõpp: lühike. Veidi tsitruse koori, rohuse noodiga mõrkjas tuhane suitsusus.

Hinnang: C

Keskpärane linnaseviski, mis kannatab selgelt madala kanguse käes.