kolmapäev, 15. november 2023

Westward Cask Strength

Ja viimane Ameerika päritoluga linnaseviski on samuti pärit Westward viskivabrikust. Selleks on eelnevalt maitstud Westward viski vaadikanguses vend. Viski on samuti üsna noor (vanus teadmata, kuid ilmselt kuskil kaks aastat) ning küpsenud värskelt söestatud Ameerika tammest vaatides. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Westward Cask Strength, 62,5% nc, ncf?

Aroom: kangusest tulenevalt üsna suletud, kuid mitte otseselt terav ega alkohoolne. Tajutav mõningane toffee, vanill ja värske puidusus. Veega lahjendades puiduröst, kreemine vanill, kuivatatud puuvilju, piimašokolaadi ja värske puidu magusust. Tervikuna pigem lihtne ja üheplaaniline, kuid veega lahjendades siiski täitsa meeldiv.

Maitse: väga terav ja üheplaaniliselt puidune, kuid siiski mitte alkohoolne. Veega lahjendades muutub teise Westward viski sarnaseks. Suutundelt nüüd veidi pehmem ja kreemisem, magus vanill, kuid sellele lisaks siiski liigohtralt puiduseid tanniine. Kui väga otsida, siis ehk ka mõningane šokolaad koos karamelliseeritud apelsini koorega.

Lõpp: keskmise pikkusega. Terav ja puidune. Veega lahjendades pehmem, puidu tanniinid säilivad, lisaks puidurösti koos veidi häiriva mõrkja noodiga.

Hinnang: C+



Vajab veega lahjendamist (mänguruumi selleks siin jagub), siis veidi parem kui tavaline Westward. Nende nelja Ameerika linnaseviski maitsmise järgselt võib kokkuvõtvalt tõdeda, et need ei meeldi mulle. Kui aga arvestada seda, et need on üsna noored, siis võib neid eraldiseisvalt hinnates ju iseenesest täitsa OK viskideks lugeda. Kuid nende kõigi tugev puidusus on Šoti linnaseviskidega harjunule ikka veidi liig. Isegi kõige tammevaadi mõjulisemad Šoti linnaseviskid ei küüni puidususe poolest nende lähedale (kui siinkohal ehk vaid välja arvata  need uuema aja värskete vaatide poolt kiirelt üledoseeritud noored linnaseviskid – nt mõnede väiksemate sõltumatute villijate poolt viimasel ajal turule toodud). Ilmselt ei jõua minu klaasi niipea, kui üldse, järgmist Ameerika linnaseviskit. Kui just ei satu ette vähemaktiivses vaadis küpsenut, et saaks proovida destillaadi lähedast Ameerika linnaseviskit.