pühapäev, 5. november 2023

Connemara Distillers Edition

Kolmas Connemara linnaseviski kannab lisanimetust Distillers Edition. Lisaks algsele eks-burboon vaatides küpsemisele on see saanud järelviimistluse šerri vaatides. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Connemara Distillers Edition, 43,0%

Aroom: piimašokolaadi magusus, keedetud piim ja kopitanud puit. Suitsused puuviljad ja rosinad, tuhksuhkruga kaetud tuhane jõhvikas, küpsed valged sõstrad. Kerge punaveinisus, mis sulandub hästi suitsususega. Suitsusus on korstnasuitsu laadne.

Maitse: ümar ja magus algus, mõningane kreemine mesisus koos rosinatega. Selgelt turbasuitsune, mis iseloomult selline nõgine ja korstnasuitsune. Teises pooles õrnalt veinisust koos tammiste tanniinidega. Vaid 3% kõrgem kangus annab võrreldes kahe teise Connemaraga siin kohe positiivsema tulemuse.

Lõpp: keskmise pikkusega. Õrnalt tanniinine veinine marjasus, magus kreemisus koos kuivema tuhasusega.

Hinnang: C+

Kolmest Connemara viskist on siinmaitstud selgelt parim. Kõik kolm Connemara linnaseviskit olid aga tervikuna kahjuks siiski sellised, mis mind neid uuesti proovima ei kutsu. Küll aga sooviks hea meelega uuesti maitsta teist Cooley viskivabriku linnaseviskit Tyrconnelli ning eriti selle 10-aastast Madeira vaadis järelviimistletut. Seda ei ole kahjuks küll kuigi laialt saadaval ning ka hind sellise noore viski kohta täispudelit ostma mittekutsuv.