laupäev, 21. oktoober 2023

Tyrconnell 10 Sherry Cask Finish

Kolmas ja viimane järelviimistletud Tyrconnell linnaseviski on saanud klassikalise puudutuse šerri vaatidest – kas need olid endised oloroso või PX, pole teada. Järelviimistluse pikkuse kohta annavad eri allikad väga erinevaid andmeid, mis kõiguvad 3-18 kuu vahel. Kindel on seega vaid see, et järelviimistlus on mingit sorti šerri vaatides aset leidnud. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Tyrconnell 10 yo Sherry Cask Finish, 46,0% ncf?

Aroom: väga suletud algus, oluliselt seega erinev port ja madeira järelviimistlusega Tyrconnell viskist. Pigem kuiv kui magus, kuid detailsemate aroomikomponentide osas ei tõuse eriti midagi esile. Tajutav on siiski sügavus, kuid see on nüansside puudumise tõttu kuidagi tuim. Klaasis seistes siiski midagi ilmneb. Muutub tasapisi magusamaks, esile tõusevad vees leotatud rosinad, nahksus, jäme kotiriie, kuivatutd musti ploome veidi ja karamelli.

Maitse: väga pehme kuid samas kahjuks maitsete poolest pigem tagasihoidlik. Esimesel mekkimisel veidi väävlisust, ülekaramelliseeritud suhkur, mis annab veidi mõrkjust. Teisel mekkimisel meeldivam, magusam; kuivatatud viigimarjad, dattel, rosinad, nahk.

Lõpp: pigem lühike. Taas pigem kuiv kui magus, kergelt mõrkjas karamellisus koos nahasusega; veidi datleid ehk lisaks.

Hinnang: C+

Kolmest järelviimistletud Tyrconnell linnaseviskist nõrgim ja vaoshoitum, kuid samas on ka see siiski meeldiv ja hea. Kokkuvõtteks on Tyrconnell puhul tegemist hea Iiri linnaseviskiga.