reede, 17. november 2023

It’s a Small World Whisky Blend (TBWC)

Leidsin kapist näidispudelite vahelt ühe väikese eriskummalise viski, mis oli ühe ostuga kaasa pandud. Tegemist on liigituse poolest n.ö maailma seguviskiga (koostist arvestades ehk täpsemalt siiski Euroopa seguviskiga). Kokku on see segatud sõltumatu villija That Boutique-y Whisky Company (TBWC) poolt. Segusse kuuluvate viskide vanus jääb 6 ja 28 aasta vahele. Mis siis siinses viskis kokku on segatud? Nimekiri on üsna pikk. Põhja moodustab järgnev segu: 6-a Walesi linnaseviski, 8-a Iiri teraviljaviski, 8-a Šoti teraviljaviski. Nendele on juurde segatud 13-a Iiri teraviljaviski, mis küpsenud punase veini vaatides ning maitsete täiustamiseks on veel siis lisatud 10-a Šveitsi linnaseviski ja 28-a Iiri linnaseviski. Ja see ei ole veel kõik! Saadud tulemus on lõpuks kokku segatuna hoitud endistes Haiti rummi vaatides. Maitstav 2cl näidis on pärit 2022 villitud pudelist. Kokku toodeti seda 50cl viskit 210 pudelit.



It’s a Small World Whisky Blend (That Boutique-y Whisky Company) 6 yo, Batch 1, 44,0% nc, ncf

Aroom: üsna paks ja teraviljane. Soe vanill. Mõningase sidruni noodiga kreemisus. Tasapisi enam magusust, kus küpse melon ja konserveeritud troopiliste puuviljade segu.

Maitse: ümar ja teraviljane. Hästi suud kattev, vanilline kreemisus, magus ja mahlane. Küpsed viinamarjad, sidrunikoort veidi, kuhu toob täidlust küpse melon. Lisaks veel konserveeritud troopiliste puuviljade siirup.

Lõpp: keskmise pikkusega. Valge šokolaadi kreemisus, pehme tammine vanill, veidi papisust ja viimasena kerged vürtsid.

Hinnang: B (seguviski)

Teraviljaviski selgelt domineeriv, kuid tervikuna on loodud segu üsna täidlane ja vägagi meeldiv.