teisipäev, 14. november 2023

Westward American Single Malt

Kolmas Ameerika linnaseviski tuleb Oregoni osariigis Portlandis asuvast Westward viskivabrikust. Viskivabrik on asutatud 2004. Sarnaselt Westland viskivabrikule kasutati viski tootmiseks algusaastatel kohalike õllekodade uhetist. Peale laienemist 2015 toodi kogu alkoholi tegu siiski viskivabrikusse. Aastal 2018 omandas viskivabrikus vähemusosaluse suurkorporatsioon Diageo alamettevõte Distill Ventures. Esimene laiemalt kättesaadav Westward viski villiti 2012. Selleks oli siinmaitstav Westward American Single Malt, mis on tüüpiliselt Ameerika linnaseviskidele hästi noor ja küpsenud uutes tammevaatides. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Wesward American Single Malt Whiskey, 45,0% nc, ncf?

Aroom: alguses hoomatav mõningasel määral kuivatatud puuviljad, kuid peamiselt siiski tammised tanniinid. Lisaks puidust karamelli, pärmisust – nisuõlu.

Maitse: suutundelt ümar. Vanill, puidusus, pehmed vürtsid ja veidi ehk õllesarnast teraviljasust. Veidi ehk ka köömneid.

Lõpp: keskmise pikkusega. Tammetanniinid, lisaks vanill ja kerge mõrkjus.

Hinnang: C

Võrreldes Balcones ja Westland viskidega on siinne paari pügala võrra lihtsam ja isegi enam üksluiselt tammevaatide mõjuline; siin tuleb ka puidune mõrkjus esile. Keskpärane sooritus minu jaoks.