laupäev, 4. november 2023

Connemara 12 yo

Idee poolest peaks olema siinse Connemara puhul tegemist Connemara Original viski 12-aastase ja seega märksa küpsema versiooniga. Kohe võimalus seda proovida. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Connemara 12 yo, 40,0%

Aroom: kerge, märksa kergem ja pehmem kui Original. Õrn linnasus ja vanill, kerge tsitrus ja hästi õrnalt ka mentooli. Magusad küpsed pirnid. Suitsusus puudub. Klaasis seistes enam kreemist ja magusat tammevaniilli.

Maitse: kerge ja lahja. Suutundelt algus pehme ja kreemine, kuid maitses tuleb kahjuks selgelt esile papisus. Veidi ehk hoomatavad konservi pirnid. Keskosa õrnalt piirituseline, mis läheb üle kummi ja uue plastiku seguks, mida võib mingil määral ja hea kujutlusvõime olemasolul tõlgendada ka suitsususeks ... pigem siiski mitte.

Lõpp: pigem lühike. Mingi imelik kummi ja plastiku segu koos piirituselie järelmekiga.

Hinnang: C

Aroom kerge, isegi delikaatne, ja iseenesest üsnagi meeldiv, kuid maitsed pigem mitte. Connemara Original oli ehk veidi isegi parem, kuna siin puudub võrreldes sellega veel ka suitsusus. Pigem normaalne seguviski, kui linnaseviski. Sellisena üksnes nõrk keskpärasus.