pühapäev, 12. november 2023

Westland American Oak

Teine Ameerika ühelinnaseviski tuleb Seattle’st. Westland viskivabrik rajati 2011. aastal algselt kohaliku pruulikoja kõrvale, kust saadi uhetis, millest siis viskit destilleeriti. Oma tootmisprotsess saadi toimima 2013. aastal, mis võimaldas tootmist laiendada ning peale tähelepanu äratamist viskiturul, ostis 2017. aastal viskivabriku rahvusvaheline korporatsioon Remy Cointreau. Viimastel aastatel on viskivabrik pööranud suuremat tähelepanu erinevate kohalike odrasortide ja ka kohaliku turba kasutamisele. Viskivabriku aastaseks tootmisvõimsuseks on 260 000 liitrit. Viskivabriku põhiviskiks on Westland American Single Malt Whiskey, mis toodi esimest korda turule juba 2013. Siinmaitstav Westland American Oak, kuulub koos Sherry Oak ja Peated viskidega Heritage Collection viskide sekka. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Westland American Oak, 46,0% nc, ncf

Aroom: algus üsna suletud, eriti kui võrrelda Balcones viskiga. Tasapisi avaneb siiski meeldivalt. Veidi lillelisust (jasmiin), krõbeda koorikuga ahjusoe sai, kergelt magusat marjasust, veidi männivaiku, küpseid banaane ja siis magus vanillijäätis. Klaasis seistes tuleb ka veidi tubakat ning muutub samas ka kuivemaks. Tervikuna kreemine, kerge ja pehme.

Maitse: pehme kreemine vanill koos kerge banaanikreemiga. Mõningane karamell, pehme sidruni marmelaad, veidi münti koos piimašokolaadiga. Kõige taustal selgelt värske puidusus.

Lõpp: üsnagi pikk. Pehme vanillikreem koos tamme tanniinidega. Järelmekis ehk tunda veidi kreegimoosi.

Hinnang: C+

Hoopis kergem ja samas ka vähem puidusem kui Balcones. Tervikuna üsna lihtne, kuid samas meeldiv ja üsna hea viski, eriti aroom. Kuigi tammisus on siin ilusti kontrolli all ning see ei domineeri nii nagu Balcones linnaseviskis, on seda siiski ka siin ehk veidi enam kui tavapäraselt Šoti linnaseviskides.