Port Dundas
viskivabrik rajati 1811. aastal ning paiknes Glasgows. Tegelikult oli Glasgows
koguni kolm Port Dundas nimelist viskivabrikut, mis olid asutatud 1811, 1813 ja
1838. Viimane neist toimis üksnes kaks aastat ning kaks esimest ühinesid 1845,
kui neisse paigaldati lisaks padadestillaatoritele ka Coffey destillaatorid.
Port Dundas kasutas teraviljaviski tootmiseks padadestillaatoreid kuni
1880ndate lõpuni. Oma kõrgpäevil oli viskivabrik Šotimaa suurim, toimides samas
ka seguviskide tootmisüksusena. Port Dundas tootis teraviljaviskit Johnnie
Walker, J&B, Bell's, Black & White, Vat 69, Haig ja White Horse seguviskide
tarbeks. Viskivabrik lõpetas tootmise 2009 ning 2011 vabriku hooned lammutati.
Siinmaitstav Port
Dundas viski on destilleeritud oktoobris 1988, küpsenud 28-aastat taastäidetud
vaadis (hogshead) ning villitud sõltumatu villija Hunter Laing poolt oktoobris
2016 The Sovereign seerias kokku 253 pudelit. Maitstav on pärit 3cl
näidispudelist.
Port Dundas 28 yo,
Hunter Laing, The Sovereign 1988/2016 (refill hogshead #13046), 55,1% nc, ncf
Aroom: magus
piirituselisus, värvilahusti ja õunamahl. All on tunda vanilli ja iirist, kuid
need ei pääse pealmiseks. Veidi ka teraviljasust ja kuiva tamme. Veega
lahjendatult piirituselisus taandub.
Maitse: väga magus,
kuid terav ja piirituseline. Vürtsikas. Vähese vee lisamisel selgelt ümaram,
kreemisem. Piimašokolaad, kerge münt ja iiris.
Lõpp: keskmise
pikkusega. Piirituseline, magus tamm, veidi mõrkjas järelmekk. Veega
lahjendatult pehmem ja teraviljasem.
Foto: masterofmalt |