neljapäev, 4. juuli 2019

CLYNELISH Reserve (Game of Thrones)

Siinne vanuse märketa Clynelish on pärit Diageo poolt Game of Thrones seerias villitud linnaseviskide komplektist. Kui aprilli lõpus sai juba maitstud Talisker Select Reserve viskit, siis siinmaitstav on teine kolmest viskist, mis sai endale tervikpudelina soetatud. Viski on villitud 2019 alguses.


Clynelish Reserve (Game of Thrones), 51,2% ncf?

Aroom: magus karamell, paks siirupine puuviljasus – ananass, banaan. Mesi, puuviljakaramellid. Taustal kuivapoolset tammisust. Hooti ka kergelt merelist ja maalähedast, kuid see ei pääse magususe alt esile. Klaasis seistes paks magus iiris, magus vanill ning tervikuna enam magusat värsket puidusust. Veega lahjendamine toob vaniljesefiiri, vahukommid ja veidi ka parfüümset parafiini.

Maitse: magus puuviljasus – ananass, apelsin, pirn. Siis tsitruseline särtsakus koos ingveriga, kuid taandub taas pigem magusaks ja karamelliseks. Vesi toob suutundesse suud katvat magusat vahasust, kaotab särtsakust, kuid lisab puuviljakaramellide magusust – eriti pirni karamell. Nii ja naa maitse, kohati üsna meeldiv värske puuviljasus, kuid siis tõusevad taas pealmiseks liigselt magusad noodid.

Lõpp: keskmise pikkusega. Üsna värske kuid magusalt puuviljane, veidi piprasust ning kerge mõrkjas puidusus viimasena. Veega lahjendatult puuviljasem ja magusam.

Hinnang: C+

Pudeli avamise järgselt kaks kuud tagasi ning seda kuni esimese kolmandikuni pigem terav ja kuiv ning klaasis seismisel domineerisid iiris ja vanill. Vajas aega ja aktiivset õhutamist, et puuviljasus esile tõuseks. Ülalolev maitsekirjeldus on toodud pudeli viimase kolmandiku põhjal. Tervikuna hea viski, kuid kahjuks muutus siinne Clynelish minu jaoks üsna magusaks ning meenutas Glenlivet nooremaid ülekaramelliseeritud ja siirupiselt magusaid viskisid. Clynelish jäi troonide võitluses Taliskerile alla. Vaatame aasta lõpus, kuidas Lagavulin nendega võrreldes maitseb.