Cambus nimeline
väiksemahuline linnaseviskivabrik rajati 1806. aastal samanimelisse külla.
Aastal 1836, kui paigaldati kaks Stein destillaatorit, muudeti see ümber Cambus
teraviljaviskivabrikuks. Coffey destillaatorid paigaldati 1851, mis muutis
Cambus viskivabriku üheks suuremaks teraviljaviskit tootvaks vabrikuks
Šotimaal. Tulekahju 1914. aastal sundis viskivabriku sulgema kuni 1938.
aastani. Cambus suleti lõplikult 1993 ning praegu on see kasutusel viskivaatide
parandamiseks, täitmiseks ja hoiustamiseks.
Siinmaitstav Cambus
viski on destilleeritud septembris 1991, küpsenud 25-aastat taastäidetud vaadis
(hogshead) ning pandud pudelisse sõltumatu villija Douglas Laing poolt
oktoobris 2016 Old Particular seerias kokku 282 pudelit. Maitstav on pärit 3cl näidispudelist.
Cambus 25 yo,
Douglas Laing, Old Particular 1991/2016 (refill hogshead #11353), 55,4% nc, ncf
Aroom: kerge ja
üsna neutraalne. Veidi piirituseline, teraviljad, vanill ja iiris. Klaasis seistes
kergelt võine ja magusam. Veidi vett toob ehk mingil määral tsitruseid ja
rohelisi ürte.
Maitse: magus. Vanill,
veidi mündist värskust, fanta ning siis kergelt piirituselise meki kaudu pipar
ja lõpuks soodavesi.
Lõpp: keskmise
pikkusega. Pipar, soodavesi, pruuni suhkru magusus.
Foto: masterofmalt |