teisipäev, 23. juuli 2019

STRATHCLYDE 27 yo BBR 1988/2015

Strathclyde on Glasgow’s paiknev teraviljaviskivabrik, mis ehitati endise puuvillavabriku asemele 1927. aastal. Peamiseks eesmärgiks oli toota neutraalset piiritust džinni valmistamiseks. Kui viskivabriku omanik ostis 1936. aastal Long John seguviski brändi, hakati tootma viskit ka seguviskide jaoks.

Strathclyde’s toodeti 1956-1975 aastatel ka Kinclaith nimelist ühelinnaseviskit, kuigi üksnes Long John seguviski tarbeks. Peale seda toodab Strathclyde üksnes teraviljaviskit, mis läheb Ballantine’s ja muude Chivas Brothers’ seguviskide tarbeks. Strathclyde viskivabrikus on kaks sammasdestillaatorit teraviljaviski ning viis sammasdestillaatorit neutraalse piirituse tootmiseks.

Siinmaitstav Strathclyde viski on villitud 1988, küpsenud 27-aastat eks-burboon vaadis ning villitud Berry Bros & Rudd poolt 2015. aastal. Maitstav on pärit 3cl näidispudelist.


Strathclyde 27 yo, Berry Bros & Rudd 1988/2015 (ex-bourbon #62118), 53% nc, ncf

Aroom: esmalt atsetoon ja lahusti. Tasapisi muutub see lilleliseks, eelkõige nartsiss. Klaasis seistes magusam, pehmem. Vanill, õunakoored, veidi kuivatatud ja suhkrustatud ananassitükke. Mõni tilk vett toob teraviljasuse koos piirituselise aroomiga.

Maitse: kerge, piirituseline ja papine. Atsetoonine mekk ka maitses, mis tõuseb enam esile isegi mõne tilga veega lahjendatult. Klaasis seista laskmise järgselt pehmem, magusam ja vanillisem.

Lõpp: keskmise pikkusega. Õrnalt sidruniline magusus, mis taandub lilleliseks rohususeks.

Foto: masterofmalt

Paigutub oma kerguses Cameronbridge ja Girvani juurde, kuid maitsete poolest nendest ülespoole. Eraldi mekkimiseks samuti siiski mittesobiv.