Kui enamus
tegutsenud või tegutsevaid teraviljaviski vabrikuid asuvad Šotimaa keskosas
Glasgow-Edinburgh liinil, siis Invergordon paikneb Šoti mägismaa põhjaosas
Invergordon nimelises linnas. Invergordon viskivabrik ehitati 1961. Kui
ehitamise järgselt oli viskivabrikus üks sammasdestillaator, siis 1963 lisati
kaks Coffey stiilis destillaatorit ning 1978. aastal veel üks suurem Coffey
destillaator, mida kasutatakse eelkõige neutraalse piirituse tootmiseks.
Invergordon viskivabriku omandas 1993. aastal Whyte & Mackay ning suurem
osa toodetud viskist läheb Whyte & Mackay seguviski valmistamiseks.
Invergordon kompleksis tegutses Ben Wyvis (1965-1977) nimeline
linnaseviskivabrik.
Siinmaitstav
Invergordon viski on villitud 1991, küpsenud 24-aastat eks-burboon vaadis
(hogshead) ning villitud WM Cadenhead poolt 2015. aastal kokku 120 pudelit.
Maitstav on pärit 3cl näidispudelist.
Invergordon 24 yo,
WM Cadenhead, Small Batch 1991/2015 (bourbon hogshead), 51% nc, ncf
Aroom: magus iiris
võimutseb. Lisaks vanill ja siis taustal kergelt ka tüümian ja rosmariin. Mõningane rohusus ja
veidi atsetooni klaasis seistes. Vee lisamisel muutub teraviljaseks.
Maitse: kergelt,
kuid samas selgelt piirituseline mekk. Nii nagu ka aroomis – peamiselt iiris. Lisaks
maapähklid, veidi kooritud mandleid ja rohelisi ürte (tüümian).
Lõpp: pigem lühike.
Ebamäärane vürtsikus koos kerge ingveri kirbusega, viimasena iiris.
Foto: masterofmalt |