pühapäev, 30. juuni 2019

ARDMORE 20 yo Vintage 1996

Juunikuu korralikuks lõpetuseks veel üks ametlikult villitud Ardmore. Ega Ardmore viskisid just ülearu palju ametlikult pole saada ning seda meeldivam on kohata sellest viskivabrikust üsna eakat viskit. Siinne Ardmore on lisaks vanusele omapärane ka kasutatud vaatide poolest. Nimelt on osa viskist küpsenud tavapärastes ehk eks-burboon vaatides ning teine osa endistes Islay saare viski vaatides, mis on enne villimist 2017. aastal siis omavahel kokku segatud. Viski kannab lisaks vanusele ka 1996 aastakäigu märget. Maitstav on pärit 3cl näidispudelist.


Ardmore 20 yo Vintage 1996, 49,3% ncf

Aroom: magus kerge suitsusus. Kanarbik, bergamotiga tee, veidi piirituseline vürtsikus – muskaat eelkõige, kuid veidi ka koriandrit. Klaasis seistes iiris ja vanill, muutub magusamaks. Mõni tilk vett muudab suitsususe tubakaliseks.

Maitse: mõrkjas ja vürtsikas algus. Selgelt muskaat. Suitsusus ilmub veidi sellise tuhasena või isegi pigem üleröstimise mekina. Siis magusust. Mitte enam mahlane, kuid siiski veel magus apelsin. Vanill, kerge metallisus ja rohusus. Ei kannata veega lahjendamist.

Lõpp: keskmise pikkusega. Mõrkjas apelsinikoor, suitsune, kergelt soolakas, kuiv.

Hinnang: C+

Hea linnaseviski, kuid mitte päris minu maitse.