kolmapäev, 29. mai 2024

SPRINGBANK 8 yo Single Cask 2011/2019

Teine Campbeltowni külaskäigu viimasel päeval enne bussile minekut The Washback Bar menüüst ära proovitud Springbank oli 8-aastane. Destilleeritud oli see Springbank märtsis 2011, küpsenud täisaja ühes esmatäite šerri hogshead mõõtu vaadis ning villitud kokku vaid 288 pudelit augustis 2019 ning seda suunatult üksnes USA turule.



Springbank 8 yo, Single Cask, 1st fill sherry hogshead 2011/2019, 56,3% nc, ncf

Aroom: selgelt šerrisem ja nö tummisem kui 12-aastane. Lõkkesuitsusus, nahk, kuivatatud ploomid, ohtralt aromaatset tubakat. Kuivatatud puuvilja tükkidega roheline tee. Klaasis seistes veidi kergem, esile tuleb nüüd meresoolasus.

Maitse: lausa suurepärane kooslus. Šerri pole üldse üledomineeriv, kui esmatäite šerri vaadi puhul võiks arvata. Pigem on maitsed tänu puhtusele pigem sellised delikaatsed, kuid samas siiski jõulised. Ei ütleks et 8-aastane, pigem 15-kanti jääv. Küpsed kirsid ja murelid. Tubakas, veidi nahka, keskmiselt tume šokolaad, karamelliseeritud apelsin, vahtrasiirup ja seda kõike kergel lõkkesuitsu laadsel taustal.

Lõpp: pikk. Nüüd kergelt kuivusele kalduv ja suud meeldivalt paksendav (à la toomingamarjadele omane), kuivatatud puuviljade mix.

Hinnang: A

Väga-väga meelepärane šerrivaadis küpsenud noor Springbank; sellise oleks hea meelega ja korraga kohe mitu pudelit soovinud endaga kaasa võtta.