laupäev, 11. mai 2024

KILKERRAN 8 yo Cask Strength Sherry Batch 9

Teine sel kuul maitstav Kilkerran 8-aastane on järjekorras Batch 9 ning see on küpsenud üksnes eks-šerri vaatides ja villitud 24.01.2023. Pärit on see 4cl näidispudelist.



Kilkerran 8 yo Cask Strength, Sherry Cask Matured (23/10), 57,5% nc, ncf

Aroom: esimesena tuleb klaasi valatult teravus, mööblilakk ja karamelliseeritud suhkur. Klaasis seistes pehmeneb. Nüüd turvastatud linnased, traditsiooniline viskiladu, muldne. Lisandub ka magusust – šokolaad, rosinad, mida hooti külastab ka tammine kuiv noot. Veega lahjendades karamelliseeritud apelsin ja enam suitsusust koos magusate turvastatud linnaste ja märja heinaga.

Maitse: üsna terav ja seda koos hapuka marjasusega ning ingveriga. Teises pooles lisandub keskmiselt tume šokolaad ja suitsusus. Lisaks veel karamelliseeritud suhkur ja mõrkjas kohvi. Veega lahjendades suutundelt selgelt ümaram, magus-mõrkjas karamelliseeritud apelsin, kerge ürdisus. Veidi küll nüüd ehk lihtsam, kuid selgelt kergemini lähenetav. Vajab kindlalt lahjendamist.

Lõpp: üsna pikk. Tammine teravus, ingver, veidi soolasust, mõrkjust. Kurku meeldivalt soojendav. Järelmekk selline tuhaselt magus suitsusus.

Hinnang: B

Vajab kindlasti aega klaasis. See tasub end ära. Aroom siis suurepärane (B+), kuid maitsed jätavad soovida – liiga terav, mõrkjas ja mitte kuigi kompleksne. Maitsed ja eriti suutunne küll paranevad vee lisamisel, kuid tervikuna jääb siiski see Kilkerran veidi nõrgaks.