neljapäev, 23. mai 2024

LONGROW 12 yo Wood Expression 1996/2009

Washback Bar viskide valikust sai maitsmiseks valitud ka kolm Longrow linnaseviskit. Esimeseks oli kunagi Kanada turule villitud 12-aastane Longrow. See oli destilleeritud 06.1996, seejärel küpsenud täisaja ühes oloroso šerri vaadis (butt) ja villitud 03.2009 kokku 613 pudelit.



Longrow 12 yo Wood Expression, Single Cask 1996/2009, 57,9% nc, ncf

Aroom: kangus on selgelt teravana tunda. Klaasis rahuneda lastes tuleb ohtralt mineraalsust, soolasust isegi, kuid mitte suitsusust. Siis karamelliseeritud apelsin, kuivatatud must ploom. Veega veidi lahjendades on kergemini lähenetav. Nüüd lisandub ka nahk, tubakas ja suitsune noot.

Maitse: üsna jõuline. Karamelliseeritud tsitrused, pipart veidi, karamell, tumedad rosinad ja kuivatatud mustad ploomid. Keskosas veidi ehk liigselt vaadi enda ja šerri mõju. Veidi vett lisab tsitruselist magusust, šokolaadi, mentoolsust ja veidi ka rohelisi ürte. Veega lahjendades toimib paremini.

Lõpp: keskmise pikkusega, kuivusele kalduv. Veidi nahka koos kuivatatud puuviljadega. Veega lahjendatult šokolaadine kreemisus ja nüüd ka siis selgem suitsusus.

Hinnang: B

Vähese veega lahjendades toimib paremini. Üllatavalt vähe on suitsusust. Otsest suitsusust ehk isegi üldse mitte, pigem vihjamisi teiste maitsete taustal.