esmaspäev, 13. mai 2024

KILKERRAN 8 yo Cask Strength Sherry Batch 10

Enne Campbeltowni reisi siis praeguseks viimane ja üsna värske Kilkerran 8-aastane on järjekorras siis Batch 10 ning see on samuti küpsenud üksnes eks-šerri (oloroso) vaatides ja villitud 08.01.2024. Maitstav on pärit 4cl näidispudelist.



Kilkerran 8 yo Cask Strength, Sherry Cask Matured (24/01), 57,4% nc, ncf

Aroom: koheselt tajutav erinevus eelnevast Kilkerranist. Siin on selgelt esmalt kuivatatud puuviljade ümarus ja kreemine šerri. Vaid kerge suitsusus. Klaasis seistes küpsed maasikad, siirupine. Sekka tuleb ka veidi metallisust ja tammist vürtsikust taustal. Vesi ei anna midagi juurde ega võta ka ära ning seda pole vaja tegelikult vajagi, kuna alkohol on hästi integreeritud ja kangus pole tunda.

Maitse: esmalt magus šerrisus, millele tuleb juurde kergelt vürtsikas ja pehme suitsusus. Veidi tuhasust. Suutundelt ümar ja kreemine; hästi suud kattev. Kangus pole ka siin tunda ning alkohol hästi integreeritud. Üks-kaks tilka vett võib vajadusel lahjendamiseks lisada, kuid see toob esile mõrkjust ja enam ka vürtsikust.

Lõpp: üsna pikk kergelt kuivusele kalduv tuhase suitsususega šerrisus ning seda koos piisavalt tugeva vürtsikusega.

Hinnang: B

Väga erinev Batch 9-st ja sellisena terviklikum, küpsem ja ümaram. Samas on siin vähem suitsusust ja sellist Campbeltowni iseloomu, mis Batch 9 puhul selgelt aroomis esile tuli. Kõigi kolme vaadikanguses ja lisaks veel 12-aastase Kilkerrani maitsmise põhjal tundub, et võrreldes varasematega (v.a arvatud Heavily Peated) on uuemates nõrgem suitsusus. Loodan Washback baaris esimesel õhtul saabudes siis nende kolme Kilkerrani jätkuks mõned Kilkerranit kohe otsa ära maitsta.