neljapäev, 25. august 2022

OLD PULTENEY 12 yo

Sarnaselt Balblair viskile, tegi ka Old Pulteney läbi sortimendi muutuse. Mõlema viskivabriku omanikuks on Inver House Distillers. Varasemad 12-, 17- ja 21-aastased võeti tootmisest maha ning asemele tulid 2018. aasta augustis 12-, 15- ja 18-aastased. Siin maitsen uut 12-aastast, mille kohta on võrreldes varasema 12-aastase versiooniga pigem negatiivset kriitikat antud.  Viski on küpsenud Ameerika tammest valmistatud eks-burboon vaatides, millest enamus on olnud taastäidetud (ehk siis ilmselt teise ja kolmanda täitekorra omad). Maitstav on pärit 20.02.2020 villitud 5cl minipudelist.



Old Pulteney 12 yo, 40,0%

Aroom: algus üsna suletud, pigem kuiv ja üksnes teraviljane. Siis tasapisi avaneb veidi. Linnased ja männiokste aroom. Klaasis pikemalt seistes muutub natuke paksemaks ja veidi mesiselt ümaramaks ning tuleb ka ehk veidi puuviljasust magusate pirnide näol. Veidi kahjuks ka papisust, mis sellistes madala kangusega burboonvaatides küpsenud viskides sageli leitav. Jääb tervikuna lahjaks ja kinniseks.

Maitse: kerge, ümar ja suhteliselt magus. Veidi pähklikreemi ja magusaid linnaseid. Väga lahja, üksluine ja veidi papine.

Lõpp: pigem lühike. Linnaseline koos mõningate pirnidega ja veidi ka kooritud mandleid.

Hinnang: C

Keskpärane ja seda suuresti „tänu“ madalale kangusele. Pigem seguviski, kui ühelinnaseviski maitsekooslus. Puudub särtsakus ja soolakas puuviljasus, mis mulle (vähemalt mälu järgi) endise Old Pulteney 12-aastase üsna meelepäraseks tegi. Praegune 12-aastane on endise kahvatu vari ja sellisena liigitub igavate linnaseviskide hulka.