kolmapäev, 17. august 2022

BUNNAHABHAIN 12 yo Cask Strength

Juunikuise Šotimaa reisi võtab viimaks kokku 12-aastane vaadikangusena villitud Bunnahabhain, mis toodi turule augustis 2021. Viski on kokku segatud vaid eks-šerri vaatides küpsenud viskidest. Seda viskit sai mekitud Campbeltownis Ardshiel Hotel viskibaaris 12.06.2022.



Bunnahabhain 12 yo Cask Strength (2021), 55,1% nc, ncf

Aroom: agressiivselt ründav, väga šerrine ja samas ka tugevalt väävline. Ilmselt kangusest tulenevalt pigem üheplaaniline šerrisus. Alles veega tasapisi lahjendades, jõudes pea tavapärase Bunna 12-aastase kanguseni, hakkab paremini toimima. Nüüd kuivatatud puuviljad, karamelliseeritud tsitruseid, kaneeli, väävel kadunud ja juba puhtam šerrivaatide aroom.

Maitse: samuti väga terav, mis peale põlenud karamelli, mõrkja kreeka pähkli ja väävlise šerrivaadi noodi ei lase muudel maitsetel esile tulla. Vajab samuti üsna rohke veega lahjendamist. Siis muutub suutunne meeldivalt kreemiseks ja puhtamalt serriseks. Punased marjad, muskaat, kaneel, piimašokolaad.

Lõpp: keskmise pikkusega, kergete vürtsidega kirsid šokolaadis.

Hinnang: C+

Veega lahjendades lõpuks hea linnaseviski, kuid see viski tekitas siiski küsimuse selle vajalikkuses. On olemas suurepärane 12-aastane Bunnahabhain, mis on küll burboon- ja šerrivaatide segu, kuid samas juba 46,3% kangusega. Nüüd tuua turule aga sisuliselt sama viski 10% kõrgema kangusega, kuid 30-40 raha kallimana? Võinuks siis olla see vaadikangusega Bunna näiteks hoopis kümneaastane ja vaid eks-burboon vaatides küpsenu. Siis oleks lisandunud sortimenti midagi uut ja põnevat. Praegune viski aga minu jaoks suht üleliigne.