pühapäev, 27. mai 2018

HIGHLAND PARK Dragon Legend

Teine uus, 2017. aastal villitud, Highland Park, mille nimi taaskord seotud viikingitega, oli esmalt suunatud Suurbritannia turule ning täpsemalt vaid Tesco keti kauplustesse. Reklaamis on seda Dragon Legend nimelist viskit tutvustatud kui tavapärasest suitsusemat Highland Park viskit. Küpsenud on viski üksnes šerriga viimistletud Ameerika ja Euroopa tammest valmistatud vaatides. Maitstav on pärit 6cl näidispudelist.


Highland Park „Dragon Legend“, 43,1% nc

Aroom: magus, kreemised kuivatatud puuviljad, millega koos ka rohune suitsusus. Šerrisust on tunda, kuid mitte Voyage of the Raven viski laadselt, vaid pigem kujul, kus esil mesi, rosinad ja aprikoosid. Mõningast apelsinist värskust lisaks. Vanillikaun ja veidi karamellisust. Üsna meeldiv ümar ja tasakaalus aroom.

Maitse: üsna kerge ja vanilliselt ümar algus, kerge šerrisusega ääristatud suitsust puuviljasust. Keskosas tuleb tammist vürtsikust ja kergelt piprasust. Lisaks kerged tsitrused (apelsin). Suitsuseks, ja eriti veel teiste HP viskidega võrreldes, siin maitset küll lugeda ei saa, pigem on siin tunda veidi suitsusust.

Lõpp: üsna lühike, veidi vürtse ja tsitruseid, kuid need kaovad üsna ruttu.

Hinnang: C+

Hea aroom, üsna hea maitse kuid keskpärane järelmaitse. Meeldivam kui Voyage of the Raven. Siin on enam särtsakat värskust ja integreeritust. Kui see peaks aga demonstreerima lohe poolt tekitatud põletavat suitsusust, siis on küll lohe puhul tegemist miniatuuriga. Suitsusus on ikka sedavõrd kerge.


Mõlema uue vanuse märketa Highland Park parim osa on vist ikka pakendi disain – ilusad pildid ilusa vormiga pudeli peal. Kuid hindame ikka pudelis olevat sisu. Pigem ootaks HP puhul enam keskendumist sisule, olgu või see villitud tavapärase disainiga pudelis lihtsa ja sisu avava informatiivse sildiga, mitte turunduslikel eesmärkidel üles haibitud viikingi mütoloogiat. Viikingid, Orkney saare ajalugu ja mütoloogia on iseenesest väljaspool linnasevisksid ju igati köitev ja põnev, kuid HP viskide juures hakkab seda veidi liiast saama. Maitsete poolest võib enamus HP vanuse märketa n.ö turunduslikud viskid rahulikult riiulile jätta ning eelistada pigem 10- ja 12-aastast (kuigi ka neile on nüüd lisaks vanusele juurde poogitud viikingi teema, vastavalt Viking Scars ja Viking Honour; 18-aastane kannab lisanimetust Viking Pride).