reede, 18. mai 2018

GLEN SCOTIA Victoriana

Nii nagu eelmises postituses sai juba märgitud, oli Tallinna viskishowl Loch Lomond maitsmistoas võimalik Loch Lomond viskide kõrval maitsta ka Glen Scotia viskivabriku toodangust Double Cask, 15-aastane ja Victoriana. Kuna kaht esimest olen juba varem blogis tutvustanud, siis tuleb maitsmisele siin vaid viskishowlt kaasa võetud 3cl näidispudelist pärit Victoriana. Viski on küpsenud suurema osa ajast hogsheads vaatides ning saanud siis järelviimistluse seest tugevalt söestatud vaatides. Kuigi viski on vanuse märketa (NAS), kinnitati Loch Lomond grupi esindaja poolt, et Victoriana on umbes 12-aastane.


Glen Scotia „Victoriana“, 51,5% ncf

Aroom: algus väga suletud. Klaasis seistes tasapisi avaneb. Esmalt kuiv puit, siis kerget puidusuitsusust (röst) ning seejärel tsitrusekoored, karamell ja vanill. Vähese vee lisamisel kerge iiris ja veidi enam ka puuviljasust (ploomid).

Maitse: esmalt pehme, kuid siis tammiselt vürtsikas. Kakaopulber, piimašokolaad, vanill. Ürdid ja mandariinid. Kuivatatud apelsinikoor ning veidi mündist marjasust. Vähese vee lisamine tõstab puuviljasust enam esile.

Lõpp: keskmiselt pikk. Tugevalt röstitud sai apelsinimarmelaadiga, magus-mõru järelmekk.

Hinnang: C+

Kui võrrelda Glen Scotia viskidest Double Cask ja 15-aastasega, siis on Victoriana neist minu jaoks meeldivaim. Viski on küll alguses aeglane avanema, kuid klaasis seista lastes ja veidi vett lisades areneb päris heaks puuviljaseks ja veidi robustseks maitsekoosluseks.