kolmapäev, 2. mai 2018

GLEN MORAY 2007/2017

Aeg käes Glen Moray maitsmiseks. Tükk aega tagasi maitstud Glen Moray viskivabriku ametlikud viskid näitasid küll destillaadis endas varjul olevat potentsiaali, kuid viskidesse see ei olnud kahjuks jõudnud. Siinmaitstav Glen Moray on pärit Whizita Self-Filling poolt Scottish Roadsign Edition sarjas villitud ühevaadi viskiga. Vaadiks on olnud eks-burboon vaat (barrel). Viski on destilleeritud novembris 2007 ja villitud vaadikangusena oktoobris 2017. Maitstav on pärit 2cl näidispudelist.


Glen Moray 2007/2017 Scottish Roadsign Edition, No.2 (Flickenshild), 55,3% nc, ncf

Aroom: linnased, hein, rohune-lilleline värske magusus. Vanillisuhkur, sidrunihein, õunad ja kerge iiris. Meeldivalt värske ja puhas naturaalne viski.

Maitse: suutundelt vahane, katab suu meeldivalt. Linnased, vanill ja värske magus puuviljasus (segu õunast, pirnist, banaanist ja ananassist). Särtsakat värskust annavad tsitrused ja kerge ingver. Tundub vanem kui üheksa aastat. Ei vaja vee lisamist, kuid samas kannab seda päris hästi. 

Lõpp: keskmise pikkusega, tsitrused, sidrunikreem ning viimasena lilleline rohusus, kuid õnneks puudub mõrusus, mida võiks selliselt noorelt viskilt oodata.

Hinnang: B

Kuigi siin on tegemist ühest vaadist pärit Glen Moray linnaseviskiga, mis veel üsna noor, näitab see viski siiski seda, milline võiks Glen Moray viski ametlikult viskivabriku poolt villituna ideaalis olla. Olin peale ametlikke Glen Moray viskides pettumist selle ühelinnaseviski oma potentsiaalsest maitsmisnimekirjast välja visanud. Õnneks tuli ühe viskiostuga see väike näidispudel kaasa, võimaldades seeläbi oma hinnanguid ümber muuta. Seega, kui satub ette Glen Moray, mis pole lahjendatud 40%ni, karamelliga värvitud ning on eks-burboon vaadist, tasub sellel viskil silm peal hoida. Siinmaitstava põhjal on Glen Moray puhul tegemist hea näitega Speyside viskide iseloomust.