laupäev, 26. mai 2018

HIGHLAND PARK Voyage of the Raven

Aeg taaskord Highland Park maitsmiseks ning kahjuks taaskord vanuse märketa (NAS) viikingi legendide ja disainiga rüütatud viski. Kas juba küll ei saa? Siinmaitstav kannab nime Voyage of the Raven, mis toodi turule 2017. aastal ning on suunatud peaasjalikult reisikaubanduse lettidele. Nimi osutab ilmselt ühelt poolt Odini kaarnatele Hugin (Mõte) ja Munin (Mälu), kes lendasid inimeste maailma ja kandsid tagasi tulles jumalale ette inimeste vapratest ja argpükslikest tegudest ning teiselt poolt ka sellele, et kaarnad olid oma hea navigeerimisoskuste tõttu abiks kaugetel merereisidel maa otsimisel. Viski iseloomustuseks on öeldud, et siin on kokku segatud tavapärasest enam šerriga töödeldud esmatäite vaate. Maitstav on pärit 6cl näidispudelist.


Highland Park „Voyage of the Raven“, 41,3% nc

Aroom: klaasi valatult esmalt šerrit, küpseid kirsse, veidi tubakat ja õrnalt suitsusust. Magusale marjasusele tuleb kaasa kerge kummisus ja metallisus. Tasapisi võtab võimust lihtne karamellisus koos mõningase kuivatatud puuviljade magus-vürtsika (kaneel ja muskaat) aroomiga.

Maitse: suutundelt pehme, ümar ning veidi õline, kuid samas maitsetelt üsna lame ja igav. Möödub justkui märkamatult ja polegi nagu mingeid maitseid esile tuua. Ehk vaid õrna suitsususega kaetud kergelt vürtsika marjasuse ja mõrkja puuviljasuse segu koos ingveriga.

Lõpp: keskmise pikkusega. Kergelt suitsune soolasus, rohune hapukus, vürtsid (kaneel, muskaat) ning kohvi kirbust veidi. Parim osa, kuid ka siin pole midagi eriliselt meeldejäävat.

Hinnang: C

Näib olevat selline vaatidega mängimise tulemusel konstrueeritud viski. Arvestades selle hinda (laevadel 60-70€ vahel), oleks ma täispudeli ostmise korral üsna tugevalt pettunud. Keskpärane linnaseviski ja kahjuks sel korral küll kaaren võitu (lahingus) ega edu (reisil) ei sümboliseerinud, kuid loodame, et see Odinit ei vihastanud.