laupäev, 2. juuni 2018

GLEN GRANT 5 yo

Suvekuud kätte jõudnud ning aeg on pöörata tähelepanu kergemate Ameerika tammest eks-burboon vaatides küpsenud linnaseviskidele. Esimesena tuleb maitsmisele Glen Grant 5-aastane viski, mis on müügil vaid Itaalias ning seal ilmselt kõige enam müüdav linnaseviski. Sai see eelmisel aastal Itaalias käies kaasa ostetud ning kuna lähiajal on taas Itaaliasse minek, siis viimane aeg see ära maitsta. Avatud on see viski olnud juba mai algusest saati, kuid maitsekirjelduse blogisse otsustasin jätta juuni algusesse, kui viski tegelikult juba otsas. Selle viski juures on lisaks heale maitsele meelepärane ka hind – Itaalias maksis see vaid 14€ ja ilma plekist kinkepakendita koguni 12.50€. Küpsenud on viski ilmselt peamiselt teise täitekorra Ameerika tammest vaatides, millele ehk on juurde segatud mõningal määral esimese ja kolmanda täitekorra vaatides küpsenud viskisid.


Glen Grant 5 yo, 40%

Aroom: meeldivalt kerge, delikaatne ja aromaatne. Suvi klaasis. Magusad puuviljad – õun, ananass, pirn ja sidrun. Värske ja magus lillelisus. Vanill ja kooritud mandel tammevaadist.

Maitse: värske, kerge ja magus. Suutundelt ümar ja kergelt kreemine. Puuviljasus (pirn, ananass), vanill ja veidi rohusust, kuid mitte mõrkjas. Magus ja kuiv üsna heas tasakaalus, kuigi kipub ehk kalduma veidi kuivapoolsete linnaste poole.

Lõpp: keskmise pikkusega. Puhas ja värske. Värske, veel roheline, metsapähkel; magus ananass ning kerge rohusus viimasena; mõrkjus puudub.

Hinnang: B

Näitab kuidas hea destillaat kvaliteetsetes vaatides küpsenuna võib ka 5-aastaselt villituna olla väga hea viski. Ei ole vaja mingeid trikke vaatidega. Arvestades viski hinda, siis hinna kvaliteedi suhtelt üks parimaid linnaseviskisid. Muidugi on viski vähenõudlik, noor ja lihtne, kuid seda mitte halvas mõttes. Meeldivalt kerge ja suvine, pole ühtegi halba sõna selle viski kohta öelda. Itaaliasse minnes tasub seda nii kohapealt maitsmiseks kui ka koju kaasa osta.