laupäev, 1. juuli 2017

Linnaseviskid Tallinnas 07/2017

Aasta on poole peale jõudnud ja heitsin kiire pilgu Tallinna poodides olevatele linnaseviskidele ning kahjuks tuli tõdeda, et "Ei midagi erilist" nagu laulis Singer Vinger. Uudsetena hakkasid vaid silma ilma vanuse märketa Tamnavulin Double Cask ja kolm Glen Moray viskit (Elgin Classic, Chardonnay Finish ja Sherry Cask Finish) ning Aultmore 12. Uuteks olid ka inglise linnaseviski English Whisky Co. Chapter 7 ja Chapter 14. Kuna kõik need viskid mulle erilist huvi ei paku, siis võivad nad minust lettidele jääda. Teised vähesed selle aasta jooksul lettidele tulnud uued viskid on vist juba mõnes varasemas postituses mainimist leidnud.


Meeldivaks avastuseks oli see, et lettidel oli maailma hindasid silmas pidades suhteliselt hea hinnaga Yoichi 10-aastane ning endiselt ka GlenDronach 18-, Highland Park 18- ja Bunnahabhain 18-aastane. Endiselt on saadaval ka Balvenie 21-aastane. 

Seega valitseb Tallinna poodides linnaseviskides osas suhteliselt stabiilne olukord - valikut on täitsa piisavalt, kuid "Ei midagi erilist". Loodame sügis-talvel asjade paremuse poole liikumist. Kahjuks on paremate viskide hinnad üsna kõrged ja Regalias paljud viskipudelid endiselt horisontaalselt.