esmaspäev, 24. juuli 2017

LONGMORN 16 yo Sansibar 1997

Siinmaitstav Longmorn on pärit Saksamaa sõltumatult villijalt Sansibar Whisky, mis teeb koostööd Taani ranniku ligidal Sylt nimelisel saarel paikneva restoraniga Sansibar. Sansibar Whisky on alates 2012. aastast toonud turule mitmeid kvaliteetseid viskisid. Siinne 16-aastane Longmorn on destilleeritud 1997. aastal, küpsenud taastäidetud eks-šerri vaadis ning siis villitud 2013. aastal kokku 143 pudelit. Nii nagu pudelite arvust näha on tõenäoliselt tegemist olnud hogshead tüüpi vaadiga või on siis olnud tegemist suurema vaadiga, kuid olnud jagatud kahe või kolme sõltumatu villija vahel. Maitstav on pärit 6cl näidispudelist.


Longmorn 16 yo Sansibar 1997/2013, 48,5% nc, ncf

Aroom: magus, ürdine ja puuviljane. Puuviljad on siin pigem kuivatatud ja eksootilised, nagu passion ja ananass. Lisaks kummel, õrnalt eukalüptiõli. Veidi ka selline haavasidemele omane aroom ja ka märgade õlgede lõhn. Lisaks tuleb oodates iirist, mis tuleb enam esile just vähese vee lisamisel. Vesi toob ka õuna ja ümardab aroomi oluliselt.

Maitse: meeldivalt ümar ja veidi õline. Ürdid, veidi aniisi ja münti. Eksootilised puuviljad ja suud kattev magus linnaseline keskosa. Ebamäärane tsitrus koos vahtrasiirupiga. Veidi vürtse lisaks.

Lõpp: keskmise pikkusega. Õrnalt kreemine, vürtsikas ürdisus jätkub, veidi piirituseline mekk järelmaitses.

Hinnang: B

Oluliselt erinev varasemalt maitstud 11-aastasest Longmorn viskist. See näitab, kui erinevad võivad olla sama linnasevabriku ühevaadi viskid.