pühapäev, 9. juuli 2017

GLENTAUCHERS 5 yo DT Dimensions 2008

Nüüd siis eelmise Glentauchers linnaseviskiga võrreldes eeldatavalt hoopis teises maitseklassis olev paariline. Siinmaitstav Glentauchers on pärit sõltumatu villija Duncan Taylor poolt Dimensions sarjas villitud 5-aastane, mis destilleeritud 2008. aasta mais, küpsenud eks-šerri vaadis #900535 ning siis villitud 2014. aasta veebruaris. Maitstav on pärit 3cl näidispudelist.


Glentauchers 5 yo Duncan Taylor Dimensions 2008/2014, 55,2% nc, ncf

Aroom: tugev šerrisus, intensiivne üliküps viigimari või pigem isegi viigimarja marmelaad, tume suhkrusiirup, apelsinikoor. Kangus on ninnalõikavalt tunda. Vähese vee, paar tilka, lisamisel šerrisus suuresti kaob, väheneb ka aromaatsus, kuid muutub pehmemaks ja ümaramaks; kerge puidulaki aroom koos piimašokolaadiga. Struktuur kannatab veega, seega pigem ilma veeta.

Maitse: üsna tugev, kuid samas selline pealispindne ja õhuke šerrisus, karamelliseeritud suhkur, magus, lühike terav näpistus keeletipus. Üsna üheplaaniline ja lihtne tugevalt šerristatud noor viski. Vähese veega intensiivsus kaob ning muutub lihtsakoeliseks magusaks kuivuseks; veidi tuleb iirist maitsesse.

Lõpp: pigem lühike ja ei kanna kuigi pikalt. Üsna õhuke, piimašokolaad ja kerged mustad kuivad rosinad.

Hinnang: C+

Tugevalt šerristatud noor linnaseviski, kus intensiivne, ilmselt esmatäite, šerrivaat on küll veel väga noore viski tooruse suutnud hästi taltsutada, kuid pole suutnud destillaadiga piisavalt komplekset ühisosa luua. See tuleb eriti esile vee lisamisel, kus viski struktuur koos ei püsi ja üksikosadeks laguneb. Meeldiv, kuid siiski lihtsakoeline viski. Kui antaks valida, kumba maitstud Glentauchers viskit tervikpudeline sooviksin, siis võtaksin 12-aastase Douglas Laing viski.