pühapäev, 5. märts 2017

GLENFARCLAS 15 yo

Kuna on kogunenud jälle mõningaid näidispudeleid, siis saab tutvuda kõrvuti ühe linnaseviskivabriku poolt villitud viskidega ning kuna kevad on lähenemas, siis on viimane aeg valida maitsmiseks just šerrisemaid viskisid. Sel kuul sellisena siis Glenfarclas, Tamdhu ja Bowmore. Glenfarclas viskidest tulevad maitsmisele 15-, 18- ja 25-aastane ühelinnaseviski. Alustan nooremast, 15-aastasest, mis küpsenud eks-šerri vaatides. Maitstav on pärit 6cl näidispudelist.


Glenfarclas 15 yo, 46% nc, ncf

Aroom: parfüümne ja intensiivselt šerrine. Šerri on integreeritud linnasuse ja puuviljasusega. Lisandub kerge tammine vürtsikus, mis toob ingveri ja muskaadi. Iirise magusus ning taustal on tajutav ka kerge suitsusus; seda eriti siis, kui hoida klaasi ninast veidi eemal. Tervikuna meeldivalt intensiivne, rikkalik, tasakaalus ja samas selline delikaatne šerrine aroom.

Maitse: ümar ja üsna täidlane šerrine suutunne. Veidi toored luuviljad (ploom, nektariin, aprikoos), õunaäädikaline happesus ning kerged vürtsid. Lõpus naaseb jälle šerri, mis kandub ka järelmaitsesse.

Lõpp: keskmise pikkusega, pehme šerri, kerge vürtsikus. Lõpus kreeka pähkli mõrusus.

Hinnang: B+

Ei ole nüüd just kuigi kompleksne, kuid rikkalik intensiivsus ning just hea tasakaalustatud tervik teeb selle viski meeldivaks. Täidlust aitab luua ilmselt ka kõrgem kangus ja külmfiltreerimata jätmine.