kolmapäev, 15. märts 2017

TAMDHU Batch Strength, Batch No: 002

Nüüd siis järjekord uue, sel aastal villitud ja järjekorras teise, Tamdhu Batch Strength viski käes. Idee ikka sama – kasutada peaasjalikult esmatäite eks-šerri vaate ja villida tünnikangusega. Maitstud 6cl näidispudelist (vt kirjaviga sildil!).


Tamdhu Batch Strength, Batch No: 002, 58,5% nc, ncf

Aroom: kangus pole tunda. Šerrine, kuid esimesena ja pealmisena tuleb siiski kõvemat ja kuivemat sorti iiris, siis punased mahlased marjad, küpsed kirsid või pigem isegi kirsikompott. Seejärel kuiv tamm, kaneel, šokolaad, kakao küpsised ja veidi Nutella pähklikreemi. Kõigele lisaks veel ka kuivatatud apelsinikoort. Kui vett veidi liialt saab, siis muutub üllatavalt isegi teravamaks, lihtsustub ja tuleb esile viski suhteline noorus.

Maitse: algus väga mahlane, kuid üsna terav. Värske šerrisus, väga marjane, eelkõige marjane mahlakus. Vanill ja mandlid. Kirsitükkidega tume šokolaad. Vajaks midagi, mis marjast mahlakust tasakaalustaks. Muidu veidi ühedimensiooniline. (Liigse) veega teravus säilib, esile enam veidi hapukas kirbus; jääb üsna marjaseks ka lahjendades ehk on vaid veidi magusam.

Lõpp: pikk ja mahlakalt magus, marjane, veidi hapukas mahlasus (jõhvikas) jätkub. Siis vanill ja tume šokolaad, veidi vürtsikust (kaneel, muskaat) ja viimasena pähklid.

Hinnang: B+

Võrreldes Batch 001ga oluliselt marjasem ja värskem, vähem samas ka kuivust ja vürtsikust. Väga intensiivne ja jõuline – meeldivalt. Meelepärasem kui Batch 001. Huviga tuleb ootama jääda Batch 003. Pigem ilma veeta või siis vaid 1-2 tilka.