reede, 24. veebruar 2017

GLENFIDDICH 21 yo

Vabariigi terviseks maitseme siis jällegi sama linnaseviskit, millega sai tähistatud ka täpselt kaks aastat tagasi. Sedakorda on maitstav Glenfiddich 21-aastane pärit varasemast perioodist, mil oli kasutusel veel vanem disain nii pudelil kui pakendil. Ilmselt on viski villitud aastal 2010.


Glenfiddich 21 yo, Caribbean rum finish, 40%

Aroom: algus üllatavalt intensiivne ja isegi veidi ninna lõikav. Siis maheneb ja ümardub. Kuivatatud puuviljade magusus, magus vanill ja magus karmellikaste. Veidi ka piimašokolaadi. Ehk siis üsna magusapoolsed aroomid. Seda magusust võimendab veel ka küpse banaan. Ilmselt on siin rummivaatide mõju mängus. Kui magusatest aroomidest mööda pääseb, siis vana nahk ja kuiv tammisus koos kerge vürtsikusega. Värskust lisavad kerged tsitrused.

Maitse: ümar ja üsna täidlane suutunne, (troopiliste) puuviljade kreemisus. Vähem magus, kui aroomi põhjal oleks oodanud. Vanill, veidi karamelli, küpse banaan. Üldiselt pehme alguse järel muudab keskel suunda; vürtsikus (kaneel, muskaat, veidi suhkrustatud ingverit), isegi veidi pipart koos kuivemapoolse tammisusega.

Lõpp: keskmise pikkusega, vürtsikas vanilline magusus jätkub ning siis taandub üsna kuivaks ja tammiseks, millele lõpus lisandub ka teatav rohune-lilleline (tulbid) ja mõru mekk.

Hinnang: B

Iseenesest hea ja üsna täidlane ühelinnaseviski, kus eriti maitses on tunda 21-aastast vaatides küpsemist, kuid jääb siiski kuidagi närviliseks ja ei moodusta head integreeritud tervikut.

Head vabariigi aastapäeva!
Slàinte