teisipäev, 7. märts 2017

GLENFARCLAS 18 yo

Glenfarclas 18-aastane oli alguses suunatud täienduseks 12-aastase kõrvale vaid reisikaubanduse lettidele (saadaval ka ülelahe laevadel), kuid hiljem on see ka laiemalt kättesaadavaks tehtud. Villitakse seda liitristesse pudelitesse. Maitstud 6cl näidispudelist.


Glenfarclas 18 yo, 43% nc

Aroom: aromaatses mõttes vaoshoitud. Värsked ja kuivatatud puuviljad, enam kaldub esimeste poole, veidi iirist, paks vanill. Lisandub vana nahk ja mesine magusus. Paar tilka vett muudab värskemaks, lisanduvad tsitrused (apelsin, mandariin) ja kerge šerri. Märkimisväärselt erinev 15-aastasest. Siin puudub pea täiesti parfüümne šerrine intensiivsus. Tunda küpsemisiga, mis on võrreldes noorema viskiga teinud siinse veidi tumedamaks ja paksemaks.

Maitse: järgib aroomi, suutundelt väga pehme ja ümar puuviljasus. Veidi on ehk „vesine“, kuid siiski katab suu päris hästi. Kergelt õline-kreemine, tumedamapoolsem piimašokolaad rosinatega, veidi iirist ja metsapähkleid, kerge šerri, kindlasti mesi. Teises laines enam jõudu, kergelt mõru ürdisus ja vürtsikus, mis teeb maitse veidi kuivemaks. Nii nagu aroomigi puhul aitab paar tilka vett maitseid elavdada, muutes seda värskemaks esile tulevate kergete tsitruste abil.

Lõpp: keskmise pikkusega, väga kerge siidine tunne. Lõpeb tammisemalt, kergete vürtsidega ja tsitrustega.

Hinnang: B+