pühapäev, 31. juuli 2016

GLENDRONACH 8 yo The Hielan'

Kaheksa aastane GlenDronach The Hielan’, mis tõlkes tähendab mägismaad (Highlands), toodi turule 2015. aasta esimesel poolel. Viski valmistamiseks on kokku segatud endistes burboon ja šerri vaatides küpsenud viskid. Viski on villitud 18.05.2015.


GlenDronach 8 yo, The Hielan’, 46% nc, ncf

Aroom: magus ja puuviljane, üpris tugev iiris ja karamellisus. Puuviljadest tsitrused ja kuivatatud puuviljad, millest veidi aprikoosi ja ohtralt rosinaid. Linnasesuhkur ja veidi selline pärmine. Veidi vanilli ja üsna kergelt šerrit. Vesi toob enam esile piirituselised aroomid.

Maitse: magus, puuviljane, kergelt vürtsikas. Tsitrused, iiris, vanill, kergelt mesine linnas, kaneeliga ahjuõunad ja jällegi see pärmisus. Vähese vee lisamisel muutub veidi kreemisemaks ja tsitruselisemaks. Kui vett lisada enam, siis tuleb viski noorus esile – oluliselt toorem ja piirituselisem.

Lõpp: keskmiselt pikk. Kurku soojendav, šerrisus siin vast kõige enam tunda. Vähese veega järlemaitse vürtsikam, rohusem ja piirituselisem.

Hinnang: B

Üsna meeldiv noor ühelinnaseviski. Saavutatud on üsna hea tasakaal. Kuna šerri mõju on aga üsna vähene, siis on ilmselt burboon vaatide osakaal olnud siin oluliselt suurem ja ehk on isegi mõni uus Ameerika tammest vaat ka sekka lisatud. Vee lisamisel tuleb olla ettevaatlik. Kui üldse lisada, siis soovitavalt tilkade kaupa.