neljapäev, 30. juuni 2016

GLENCADAM 10 yo

Täpselt aasta tagasi sai maitstud sama ühelinnaseviskit, kuid seda siis minipudelist. Siinmaitstav viski on villitud 2012. aastal.


Glencadam 10 yo, 46% nc, ncf

Aroom: delikaatne ja aromaatne ning värske ja magus puuviljasus. Magusad rohelised õunad, pirnid, veidi küpset magusat ananassi. Kerge lillelisus ja veidi atsetooni. Lisaks veidi tammist vürtsikust ja vanill.

Maitse: värske, magus, kergelt tammine vürtsikus. Vanill. Puuviljane ja veidi rohune mõrkjus. Puuviljadest domineerivad kõvemat sorti rohelised õunad ning õunad, mis on veel veidi toored ja hapud; lisaks kergelt sidrunit ja laimi.

Lõpp: üsna pikk, kergelt vürtsikas, mõrkjas rohusus, hapukas õun.

Hinnang: B

Hea klassikaline endistes burboon vaatides küpsenud ühelinnaseviski. Võrreldes 32-aastase Glencadam viskiga on selgelt tuntav, mida teeb aeg ja tammevaat destillaadiga. Kuigi mõlemad on küpsenud üksnes eks-burboon vaatides, on 10-aastase värske koduaia puuviljasus (õunad, pirnid; veidi siiski ka sidrun) asendunud „paksemate“ eksootiliste ja troopilisemate puuviljadega (mango, papaia, ananass, banaan). Samuti on aeg lisanud õlisust ja iirist, mis teeb 32-aastasest aroomilt ja maitselt tajutavalt täidlasema ja ümarama. Siiski on Glencadam linnaseviski DNA äratuntav mõlemas.