laupäev, 18. juuni 2016

GLENDRONACH 15 yo „100% Sherry Casks“

Tegemist on 1990ndate lõpus villitud Glendronach ühelinnaseviskiga, mil viskivabrikus endas tootmist ei toimunud (suletud 1996-2002). Sel ajal oli viskivabriku omanikuks Allied Distillers. Viski on küpsenud, nagu sildilgi kirjas, täielikult eks-šerri vaatides. Maitstav on pärit 5cl minipudelist.


Glendronach 15 yo „100% Matured in Sherry Casks“, 40%

Aroom: pehme, ümar, täielikult ilma alkohoolse teravuseta. Tume kuiv šerrisus, mis ilmneb mustade rosinate ja mustade kuivatatud ploomide kujul. Tumeda suhkruga karamellistatud apelsinikoor. Vana kõdunev puit ja ka põlenud puit, millega seotult ka õrn suitsusus. Kuivatatud ploomidele lisaks on tajutavad ka küpsed pehmed ja magusad luuviljad – ploomid, murelid, mustad kirsid. Väga meeldiv ja veidi selline eaka brändi aroom.

Maitse: ümar, kreemine ja isegi võine suutunne. Magus pehme šerrine tammisus. Mustad rosinad, kuivatatud mustad ploomid ja viigimarjad. Kirsi ja ploomikompott. Iirise- ja pumatikompvekid. Ei erilisi vürtse ega teravamaid alkohoolseid maitseid. Hästi suud kattev ja jällegi meenutab veidi eakat brändit.

Lõpp: keskmise pikkusega, šerrine-šokolaadine, pehme, kuiv.

Hinnang: B+

Väga meeldiv n.ö vanakooli šerrine ühelinnaseviski. Maitse juures oleks aga soovinud veidi kõrgemat %, ehk oleks isegi 43% kangus oluliselt juurde andnud.