neljapäev, 13. juuni 2024

KILCHOMAN Genesis Stage 4: Mashing

Kevadel sai hangitud kolme 2023. aastal villitud Kilchomani näidised. Maitsen need nüüd järjest ära. Esimeseks on Genesis seeria neljas viski. See seeria on pühendatud nime poolest siis kõigi linnaseviski valmistamise protsessidele. Neljas etapp on selles Mashing ning seda nime ka see viski kannab. Viski enda valmistamiseks on kasutatud Kilchomani enda linnastatud (20 ppm) ja Port Ellen linnastusest (50 ppm) pärit linnaseid. Viski on kokku segatud 75% osas eks-burboon, 20% eks-konjaki ja 5% osas eks-šerri vaatides küpsenuist. Kokku villiti seda viskit 3000 pudelit. Siinmaitstav on pärit 4cl näidispudelist.



Kilchoman Genesis Stage 4: Mashing, 49,1% nc, ncf

Aroom: meeldivalt kutsuv magus suitsune linnasus. Tüüpiline noore Islay viski aroomid, ei midagi kompleksset, kuid samas meeldiv tervik. Veidi vanilli, soolakat sidrunit ja tuhast suitsusust. Klaasis seistes enam magusust.

Maitse: magus ümar linnasus ja vanill. Tugevalt suitsune. Peamiselt magus, kuid lisaks veidi sidruni koort ja kreeka pähkleid oma kerge kirbe noodiga. Teises pooles tuleb vürtsikat tammisust (konjaki vaat?).

Lõpp: üsnagi pikk ja seda just suitsususe osas. Veidi rohusust, sidrunikoort magusatele linnastele lisaks.

Hinnang: B