kolmapäev, 19. juuni 2024

ARRAN Machrie Moor Cask Strength

Siinne vaadikangusel villitud Machrie Moor on laiemalt selle nime all villitavatest kolmas. Teistest eristuvaks ongi eelkõige kõrgem kangus sest küpsemine on siingi aset leidnud ilmselt vaid eks-burboon vaatides. Lisaks on viskivabrikus kohapeal saadaval veel Machrie Moor Fingal’s Cut. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Arran Machrie Moor Cask Strength, 56,2% nc, ncf

Aroom: selgelt täidlasem ja jõulisem kui 10-aastane. Seda eelkõige tänu 10% kõrgemale kangusele, mis toob ninatundesse enam maitseid. Üsna magus suitsusus, linnased, karamell ja vanill. Lisaks on tunda viski noorust lillelisuse ja sealhulgas ka nõrga atsetoonisusega, mis ei muutu siiski domineerivaks ega jää kestma kuigi pikalt. Veidi veel ka soolakat sidrunit.

Maitse: suutundelt kreemine ja hästi suud kattev. Kangust arvestades aga üsna kerge. Selge suitsusus ning see on siin äratuntavamalt turbasuitsusus. Magus linnasus, vanill, veidi sidrunit. Kõrgem kangus annab neile vähestele maitsetele siin võrreldes 10-aastasega selgelt enam jõudu, et need saaksid esile tulla.

Lõpp: keskmise pikkusega. Peamiselt magus linnasus koos kergelt rohupõlengu laadse suitsususega. Sidrunikoor ja veidi ka soolasust järelmekis.

Hinnang: C+

Jõulisem, magusam, paksem ja selgelt parem kui 10-aastane Machrie Moor. Kellel soov Machrie Moor viskit soetada, tasub soetada siinmaitstud, mitte 10-aastane.