teisipäev, 18. juuni 2024

ARRAN Machrie Moor 10 yo

Arrani viskid juhatab sisse 10-aastane Machrie Moor nimeline Lochranza viskivabriku turvastatud linnastest valmistatud ühelinnaseviski. Selgituseks niipalju, et peale Lagg viskivabriku valmimist 2019 ja esimeste viskide villimist 2022 nimetati Arran viskivabrik ümber Lochranza’ks; mõlemad kuuluvad Isle of Arran Distillers omandusse. Kui Machrie Moor viski villiti Arrani poolt esimest korda juba 2010, siis siinmaitstav 10-aastane toodi turule alles 2022. Olen varasemalt maitsnud vaid korra Machrie Moor viskit ning siis oli selleks vanuse märketa versioon (blogis 16.04.2017). Siinmaitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Arran Machrie Moor 10 yo, 46,0% nc, ncf

Aroom: üsna lihtne ja kerge. Lahja õun ja õrn sidrun ning vaid kerge suitsusus, mis lõkkesuitsune ja veidi tuhane. Klaasis seistes veidi enam magusust – linnasesuhkur, küpse magus ananass ja barbariss. Pikemal klaasis seismisel kuivemad turvastatud linnased ja kriidisus. Tervikuna üsna tasane ja vaoshoitud.

Maitse: algus kerge ja magus. Suutundelt meeldivalt kreemine ja õrnalt suitsune; vajaks siiski kõrgemat kangust, kuna praegu natuke selline lahja. Keskosast alates soolasust veidi ning seda koos kerge tammisuse, sidrunikoore ja rohususega.

Lõpp: keskmise pikkusega, ümar, sidrunikoort, kergelt ürdine ja suitsune, järelmekis soolane noot.

Hinnang: C+

Tervikuna üsna meeldiv ja OK viski, kuid samas on see selline liiga lihtne ja kerge, mis mingit meeleülendust ei paku.