pühapäev, 10. juuli 2022

SPRINGBANK 18 yo Fresh Sherry 2000/2018

Itaalia reisilt tagasi ning sedakorda täiesti ilma igasuguse viskita, kuna Calabrias ei leidnud riiulitelt ühetegi viskit, mida võinuks maitsta või osta. Tegelikult märkasin seal vaid kolme linnaseviskit – Glen Grant, Glenfarclas ja Loch Lomond, mis peale esimese olid üsna kallid. Nii saigi mekitud vaid piirkonnale omastest viinamarjadest (valgetest Falanghina, Greco Bianco, Pecorello ja punastest Gaglioppo, Magliocco ning kõrvalregioonist Basilicatast punane Aglianico del Vulture) valmistatud veine.

Tagasi kodus olles jätkan Campbeltownis maitstud viskide arhiveerimist blogis. Esimesena tuleb kaheksateistaastane Springbank, mis on destilleeritud märtsis 2000, küpsenud värskes šerrivaadis ning villitud juulis 2018 USA turule kokku 282 pudelit. Seda viskit sai mekitud Campbeltownis Springbank viskivabriku Washback baaris 17.06.2022.



Springbank 18 yo Fresh Sherry 2000/2018, 46,0% nc, ncf

Aroom: kreemine suitsusus, šerrisus on pigem vaoshoitud kui domineeriv. Kreemise suitsususega kaetud rosinad ja muud kuivatatud puuviljad. Tervikuna pigem kerge ning seda ilmselt suuresti tänu madalamale kangusele.

Maitse: üsna kerge ja pigem magus, väga kreemine ja ümar suutundelt. Mahe suitsusus, kirssidega kreemine jogurt. Teine pool veidi kuivem ja selgelt ka turbasuitsusem.

Lõpp: keskmise pikkusega, väga kreemine, kerge nahasus ja kuivatatud puuviljad.

Hinnang: B+

Märkimisväärselt hea Springbank, mis kannatab veidi siiski 46% kanguse tõttu. See teeb kogu maitsebuketi siinse ühevaadi viski puhul liigselt vaoshoituks.