kolmapäev, 29. juuni 2022

LONGROW 16 yo Fresh Sherry 2002/2018

Sellel kuul viimane postitus ning peale nädalast Itaalia reisi jätkan juulis Campbeltowni reisi maitsete ja viskivabrikute jäädvustamist. Teiseks Šotimaal kohapeal maitstud Longrow viskiks oli oktoobris 2002 destilleeritud ja värskes Oloroso šerri vaadis kuusteist aastat küpsenud ning siis novembris 2018 USA turule villitud viski. Kokku villiti seda vaid 252 pudelit. Seda viskit sai mekitud Campbeltownis Springbank viskivabriku Washback baaris 17.06.2022.



Longrow 16 yo Fresh Sherry Hogshead 2002/2018, 50,3% nc, ncf

Aroom: esmalt kerge turbasuitsusus ja kuivatatud kreemised puuviljad. Pigem kuiv kui magus. Veidi marjast vürtsikust. Klaasis seistes tõuseb esile üha enam sõnnikuline ja mereadrune turbasuitsusus.

Maitse: turbasuitsune kreemisus. Otsene šerrisus puudub ehk teisisõnu on hästi integreeritud. Kergelt soolakad kuivatatud mustad ploomid ja mereadru turbasuitsuses kreemises kastmes. Hästi suud kattev. Veidi vett toob viski kogu võlu veelgi paremini esile. Vürtsikas muldne turbasuitsusus, endiselt kreemist puuviljasust. 

Lõpp: pikk. Magus-kuiv muldne turbasuitsusus ja kreemine puuviljasus.

Hinnang: A

Longrow kogu oma jõulises headuses. Sarnane 18-aastastele Longrow viskidele, kus pole kaotatud ei turbasust ega puuviljasust, kuid on selgelt tunda pikem vaatides küpsemise aeg.