kolmapäev, 30. juuni 2021

SPRINGBANK 12 yo Cask Strength (Batch 22)

Ja juubelisünnipäevakuu lõpetuseks veel üks Springbank. Täienduseks juba Batch 19 ja 20 viskidele siis veel ka kõige uuem, alles selle aasta kevadel villitud, Springbank 12 yo Cask Strength Batch 22. Sarnaselt Batch 18-le on ka siin kokku segatud 50% osas eks-bourbon ja 50% osas eks-šerri vaadid. Viski villiti 14.04.2021. Maitstav on pärit 5cl näidispudelist.



Springbank 12 yo Cask Strength, Batch 22 (21/62), 55,4% nc, ncf

Aroom: kergelt turbasuitsune ja muldne. Tsitrusekoored, mandariinid, soolane, värske nahk. Veidi kriidisust ja idamaiseid vürtse. Magusust annab martsipan ja kreembrülee ning magusus kasvab klaasis seista lastes. Lisaks leiduvad veel sidrunimahlas pošeeritud pirnid, küpse banaan. Vägagi rikkalik ja täidlane.

Maitse: väga ümar, suutundelt õline-kreemine. Õuna-sidruni kaste, kergelt vürtsikust, ingveriga mesi. Keskosa soolane, soolakaramell. Viimane osa kergelt särtsakas ja veidi piprane.

Lõpp: pikk. Soolane-mineraalne, kerge turbasuitsusus, veidi piparmünti ja fenkolit.

Hinnang: B+



Võtsin siis koos maitsta-võrrelda ka kõik kolm sel kuul maitstud Springbank 12 yo Cask Strength viskit ning nii nagu juba eraldi maitstult, oli just Batch 20 meeldivuselt veidi nõrgem, kuid siiski samuti väga hea. Batch 19 ja 22 on üsna võrdsed, kuid ehk oli Batch 19 oma tajutavalt tugevama šerrisusega kübeke parem. Kõik kolm pakkusid aga Springbank viskidele omaselt hea maitsenaudingu. Eelistan siiski vähemalt Springbank 12-aastase puhul "mustemaid" ja šerrisemaid versioone. Need on märksa rikkalikumad, maitsetelt avastusrohkemad ja nauditavamad.