laupäev, 26. juuni 2021

BALBLAIR 1975/2012

Sünnipäeva puhul klaasis tavapärasest eakam viski. Selleks on 37-aastane Balblair, mis destilleeritud 1975, küpsenud Ameerika tammest valmistatud taastäidetud eks-šerri vaatides ning villitud on viski 31.10.2012. Maitstav on 5cl minipudelist.



Balblair 1975/2012, 2nd Release, 46,0% nc, ncf

Aroom: vahetult klaasi valamise järgselt õhuke, kuiv ja veidi piirituseline. Siis värsked tsitrused, vanillikaun, kuiv tammisus ja lisaks õrn suitsusus, millel ka turbane noot juures. Klaasis seistes muutub täidlasemaks ja veidi magusamaks. Mõned troopilised ja veidi üleküpsenud puuviljad tsitrustele lisaks. Kamper. Tervikuna siiski veidi nõrk ja pigem vaoshoitud.

Maitse: väga-väga ümar ja kreemine suutundelt. Magus, mesine, värsked õled, linnasesuhkur ja mõningane vahasus. Lisaks kerge tsitrus, münt ja fenkol. Teises pooles õrn tammiselt kuiv noot. Maitses on vanus meeldivalt tuntav.

Lõpp: üsna pikk. Kerge tammisus jätkub koos õrna suitsuse noodiga, värske kreemine fenkol, puuviljasiirup.

Hinnang: B+

Aroom veidi liiga vaoshoitud, kuid maitse osas ja eriti suutundelt suurepärane eakas Balblair. Kõrgem kangus oleks tulnud aroomi ja maitsete esile tõusmiseks ja püsimiseks siiski kasuks. Samas on oma kerguses ja ümaruses sünnipäeva puhuks ja selliste palavate ilmade jaoks ideaalne linnaseviski.