neljapäev, 24. juuni 2021

BALBLAIR 1990/2014

Viimasest Balblair ühelinnaseviski maitsmisest on üsna palju aega kulunud. Aeg see viga parandada kahe eakama ja juba ammu villitud Balblairiga. Mõlemad on veel villitud ajal, mil Balblair kasutas destilleerimise aastakäiku. Nüüdseks on Balblair liikunud lihtsalt vanuse märkega (12-, 15-, 18-aastane) viskide villimise juurde. Esimeseks maitstavaks on Balblair, mis destilleeritud 1990, küpsenud põhiaja Ameerika tammest eks-burboon vaatides ning lõpus saanud umbes kaheaastase järelviimistluse eks-šerri vaatides. Villitud on viski 24.07.2014. Maitstav on 5cl minipudelist.



Balblair 1990/2014, 2nd Release, 46,0% nc, ncf

Aroom: kuiv tamm, veidi atsetoonine, tsitruste värskelt riivitud koor, veidi burboonisust, karamelliseeritud suhkur, keskmiselt tume šokolaad, rosinad ja apelsin. Klaasis pikemalt seistes veidi tubakat ja hapukad punased marjad. Mõni tilk vett toob enam kuiva tammisust.

Maitse: hästi suud kattev. Veidi kuiva tammisuse poole kaldu koos kerge vürtsikuse ja karamelliga. Keskosa mesine, rosinad. Vähese veega lahjendades törts värskem; värske fenkol, õrn lillelisus, karamelliseeritud tsitrused.

Lõpp: keskmise pikkusega. Pigem kuiv, tammine, kergelt hapukas punaveinisus. 

Hinnang: C+

Hea viski, ei rohkemat. Šerrivaadis järelviimistlus on tunda ja tammisus samuti. Tervikuna veidi tuim ja igavapoolne.