esmaspäev, 4. november 2019

AMRUT

Novembrikuu kuulub siis ainuüksi India linnaseviskidele. Nendeks on juba varem maitstud Amrut ja uuena Paul John. Ja ega Indiast ju suurt linnaseviskide valikut erinevate viskivabrikute toodangu mõttes võtta polegi. Kahest tuntumast ja juba ka maailmas endale nime teinud viskivabrikust tõi Amrut Distilleries (asutatud 1948) linnaseviski esimest korda turule 2004. aastal ja John Distilleries (asutatud 1992) asutas linnaseviski vabriku 2007. aastal ning tõi esimese Paul John nimelise linnaseviski turule 2012. aastal. Neile kahele on nähtavamalt kolmandana lisandunud Rampur Distillery (asutatud 1943), kes tõi esimese linnaseviski turule 2016. Lisaks on Indias veel kolm viskivabrikut (McDowell’s Distillery, Mohan Meakin ja Khoday), mis on linnaseviskit piiratud koguses villinud.

Esimesena maitsmisele võetav linnaseviski on Amrut mitteturvastatud sarja põhiviski, mis on küpsenud uutes ja endistes burboon vaatides. Maitstav Amrut on pärit 5cl minipudelist, mis on villitud juunis 2017 (Batch No: 119).


Amrut, 46,0% nc, ncf

Aroom: üsna kuiv ja puidune. Tammevaat, vanill, kardemon ja muskaat. Röstitud vaat ja järk-järgult enam linnaseid. Paar tilka vett ja klaasis seismine muudab magusamaks.

Maitse: puidune ja tammiselt vürtsikas. Pipar, kuid siiski ka ümaramat ja magusamat linnasust tasakaalustavana. Tuntavalt ka burboonisus.

Lõpp: pigem lühike, piprane ja veidi kirbe karamell.

Hinnang: C

Kokkuvõttes selline keskmine kooslus. Selgelt veel „toores“, üsna lihtne ja tugeva tammevaadi mõjuga. Maitsele tuleb kasuks paari tilga vee lisamine ja klaasi väljavalatult seismine. Vaatame kuidas see Amrut põhiviski asetseb kolme järgneva Amrut viski võrdluses: Cask Strength, Peated ja Peated Cask Strength.