laupäev, 23. november 2019

PAUL JOHN Bold

Kui eelmine – Paul John Edited – linnaseviski oli üksnes väikeses osas turvalinnastega mõjutatud, siis siinmaitstav Paul John Bold on valmistatud küll India odralinnastest, kuid need on tervenisti kuivatatud Šotimaalt, täpsemalt Islay saarelt, pärit turvast kasutades. Samas on siin ka linnaste turvastamise määr olnud kõrgem (25-30 ppm). Destillaat on peale valmistamist küpsenud eks-burboon vaatides. Maitstav on pärit 5cl minipudelist, mis on villitud 9.03.2018 (Batch No: 03).


Paul John Bold, 46,0% nc, ncf

Aroom: koheselt üsna tugev turbasus. Võrreldes Edited viskiga on siinne turbasuitsusus merelisem ja sügavam. Jood, rabalaugas ning selge vaskne noot, mis lisab omapärase ja meeldiva nüansi. Klaasis seistes avaneb. Suitsusus taandub pigem taustale ning esile pääsevad ka muud aroomid – linnased, mesi, vanill, must tee ja piprane tamm. Kõik see kokku annab meeldivalt täidlase aroomikoosluse.

Maitse: algus üllatavalt kerge, ümar, linnaseline ja mesine. Hakkab justkui ära vajuma, kuid siis teise lainena keskosast alates vürtsikas ja piprane tamm ning turbasus. Turbasus, mis maitse esimeses pooles oli varjus, tuleb nüüd selgelt esile joodisena, soolasena ja vasksena.

Lõpp: üsna pikk. Vaskne, joodine turbasus, soolakas ja piprane tamm, mis lebavad mesisel padjal.

Hinnang: B

Väga hea. Siin on tänu turbasuitsu iseloomule selgeid viiteid Islay saare viskidele, kuid siiski on siinne Paul John midagi muud. See piprane tamm ja vaskne komponent nii aroomis, maitses ja kõige enam isegi järelmaitses annab sellele viskile omapärase varjundi.