kolmapäev, 20. november 2019

PAUL JOHN Edited

Teiseks Paul John linnaseviskiks on Edited, mis on samuti valmistatud India odrast, kuid lisaks turvastamata linnastele on juurde segatud väikeses koguses (u 15%) Šotimaalt pärit turba suitsus turvastatud (u 10 ppm) linnaseid. Viski on küpsenud eks-burboon vaatides ilmselt samuti umbes neli kuni viis aastat. Maitstav on pärit 5cl minipudelist, mis on villitud 7.03.2018 (Batch No: 01).


Paul John Edited, 46,0% nc, ncf

Aroom: pehme ja magus turbasuitsusus, suitsused linnased, mesi ja vanill. Rohelised kergelt hapukad õunad ja mõningane vürtsikus lisavad särtsakust. Klaasis seistes tõuseb domineerivaks tamme vanill, mis rüütatud kerge suitsuse ja kuivatatud õunte magususega. Aroomi poolest paigutub kuskile Ardmore ja Bowmore vahele.

Maitse: rohune turbasus, hapukas roheline õun, kaneel, münt ja lagrits. Suitsusus on siin kergelt mõrkjas, kuid mitte esiplaanil, vaid pigem muid maitseid ümbritsev. Teises pooles tuleb üsna tugev vürtsikus ja isegi veidi piprasust.

Lõpp: keskmise pikkusega. Kergelt mündise äärisega vürtsikas ja turbasuitsune mõrkjus.

Hinnang: C+

Hea viski, kuid samas ei midagi vaimustavat. Kui aroom on üsna mitmeplaaniline, siis maitses ja järelmaitses jääb tammine mõrkjus veidi liigselt ja üheplaaniliselt domineerivaks. Oleks oodanud veidi puuviljast magusust seda tasakaalustavana toetama.