pühapäev, 10. november 2019

AMRUT Peated

Vaatame kuidas turvastatud linnastest valmistatud Amrut maitseb. Osaliselt saab maitseid juba Amrut Fusion põhjal eeldada ning sellelt aluselt võib öelda, et järgnevad kaks Amrut viskit on eelnevalt maitstud Amrut viskidega mulle meelepärasemad. Tuleb arvestada, et Amrut Peated viski valmistamiseks segatakse kokku kohalikku päritolu turvastamata linnased ja Šotimaalt imporditud keskmiselt (ilmselt kuskil 20ppm) turvastatud linnased. Maitstav on pärit 5cl minipudelist, mis on villitud juunis 2017 (Batch No: 69).


Amrut Peated, 46,0% nc, ncf

Aroom: meeldiv turbasuitsusus (à la Ardmore ja Highland Park). Turbasuitsused magusad linnased, külmsuitsu forell, kuivatatud sidrunikoor ja vaskne noot – need aroomid liiguvad vaheldumisi, kord tõustes ja siis taandudes selleks et uuesti esile tulla ning seejärel jälle teiste aroomide alla peituda.

Maitse: kergelt suitsune, magus-vürtsikas. Suutundelt ümar ja kreemisusele kalduv. Moka kohv, kerge vürtsikus, värskendav aniis ja alt hooti tajutav magus puuviljasus. Paar tilka vett toob enam magusust.

Lõpp: keskmise pikkusega. Kurku soojendav, värskendav aniis. Suitsune, kergelt vaskne noot ja vürtsikas mõrkjus.

Hinnang: B

Selline Amrut juba meeldib mulle. Ei ole päriselt nn tavapärasele Šoti turbasuitsusele viskile sarnanev, kuna siin on just maitses ja järelmaitses kohal veidi teistlaadne vürtsikus ja see meeldiv aniisine värskus lisab omalt poolt eriomase meeldiva nüansi.