kolmapäev, 13. november 2019

AMRUT Peated Cask Strength

Maitsmisrea viimaseks Amrut viskiks on turvastatud linnastest valmistatud ja vaadikangusena pudelisse pandud viski. Kinnitamata andmete põhjal näib olevat see Amrut tootmisest maas. Seda vähemalt ajutiselt, kuid ehk tuleb see tagasi tootmisesse peale hiljutist pudeli disaini muutmist. Maitstav on pärit 5cl minipudelist, mis on villitud detsembris 2016 (Batch No: 35).


Amrut Peated Cask Strength, 62,8% nc, ncf

Aroom: avamise järgselt üsna terav. Kuivemat sorti puidune suitsusus. Pipar, särtsakas laim. Klaasis seistes maheneb oluliselt ning muutub magusamaks. Nüüd turvastatud linnased, soe nahk ja veidi ka rosinaid. Veega lahjendades tuleb kerge vaskne noot ning siis magusam (iiris, vanill) pool. Suitsusus veidi mahedam ja rohusem. Must piprasus selgemalt esil.

Maitse: lahjendamatult üsna terav, kuid samas maitsete osas domineerib magus turbasus koos rosinatega. Lisaks ka kuivatatud kala soolasust. Veega lahjendades teravus lahtub, muutudes suutundelt kreemiseks, kuid samas must piprasus isegi võimendub. Kerge mittehäiriv tammine mõrkjus ka lisaks.

Lõpp: keskmise pikkusega. Tugev suitsusus, piprasus kurgus ja magusus keelel.

Hinnang: B+

Neljast maitstud Amrut viskist selgelt parim.