pühapäev, 27. oktoober 2019

KAVALAN Sherry Oak

Viimane maitstav Kavalan on sisuliselt eks-šerri Solist viski lahjendatud versioon. Nii nagu nimigi osutab on viski küpsenud üksnes šerri vaatides (ilmselt esmatäite, millest kõik või suurem osa oloroso) ning on sellisena viimati maitstud eks-burboon vaadi Kavalani paariline. Maitstav on pärit 3cl näidispudelist.


Kavalan Sherry Oak, 46,0% nc, ncf

Aroom: väga intensiivne šerrisus. Datlid ja rosinad. Alt tuleb tammist vürtsikust ja apelsinikoort, mis šerri aroome veelgi võimendavad. Maasika-jõhvika segumoos ning klaasis seistes kuivatatud mustad ploomid.

Maitse: magus-vürtsikas ja suud kattev. Esmalt magusus kuivatatud mustade ploomide, tumedate rosinate ja punaste magusate viinamarjade näol ning siis tammevanill ja -vürtsid, tume šokolaad ja balsamico kaste. Kangust on tunda just parasjagu, et hoida magusust kontrolli all.

Lõpp: pigem lühikese kui keskmise pikkusega ning pettumust valmistav. Kerge vürtsikus, siis lühidalt tume šokolaad ja viimasena põgusalt magusat mekki.

Hinnang: B

Paar tilka vett kahandab šerrisust nii aroomis kui maitses, lagundab koost ning paljastab viski tegeliku nooruse. Parim lahjendamata. Aroomi osas väga hea tugevalt šerrivaadi mõjuline linnaseviski (kui sellised meelepärased on), kuid tervikuna jääb siiski ehk pigem lihtsaks. Maitsed, kuigi meeldivad, ei kanna pikalt.