neljapäev, 7. november 2019

AMRUT Cask Strength

Teiseks Amrut viskiks on eelmise kangem vend ehk siinne viski on samuti valmistatud turvastamata linnastest ning küpsenud Ameerika tammest endistes burboon vaatides. Kui mõelda veel eelmise üsna keskpärase Amrut viski peale ning võrrelda seda varasemalt maitstud Amrut Fusion ja Intermediate Sherry viskidega, siis olid kaks viimati nimetatud üsna mäekõrguselt paremad. Üheks põhjuseks võib olla muidugi šerrivaatide poolt antud magusus, kuid ilmselt on nn tava Amrut viski veidi eripärase maitse põhjuseks ka India enda kohalik (Punjabi) oder. On ju näiteks Fusion kokku segatud India ja Šoti odralinnastest. Maitstav vaadikanguses Amrut on pärit 5cl minipudelist, mis on villitud juunis 2018 (Batch No: 89).


Amrut Cask Strength, 61,9% nc, ncf

Aroom: magus teraviljasus ja terav kuiv tammisus käsikäes. Parfüümne lillelisus, vanill. Kangust arvestades isegi üsna leebe, kuigi nina näpistav teravus on selgelt olemas. Selles teravuses on tunda ka kangemat tsitrust, äädikalisust ja mädanevate õunte happelisust. Veega lahjendades tuleb teravuse vähenedes esile vürtsikus, bergamotiõli, mate ja roheline tee.

Maitse: esmalt hetkeks magus linnasus, siis väga terav ja kurku kõrvetav puidusus. Teravus ei taha taltuda ka veega lahjendades. Siiski tuleb siis esile vürtsikust, kuid jääb ikka selliseks magus-mõruda võitluseks. Viski tegelik noorus on hoolimata kiirest küpsemisest selgelt tunda – viski on võtnud lühikese ajaga väga intensiivse puidususe endasse. Jääb pigem üsna lihtsaks.

Lõpp: keskmise pikkusega. Terav, vürtsikas, bergamotiga kange roheline tee, kirbe.

Hinnang: C

Ei istu mulle need turvastamata linnastest ja eks-burboon vaatides küpsenud Amrut viskid.